Get Home Safely -projektissa kehitetään älyvalojärjestelmä, jolla lisätään keskeneräisten kaupunkialueiden turvallisuutta ja viihtyisyyttä.

Liikuteltavalla älyvalaistuksella hälvennetään pimeän aiheuttamaa turvattomuuden tunnetta ja parannetaan asukkaiden elämänlaatua sekä viihtyvyyttä. 

Projektissa havainnollistetaan tulevaisuuden teknologioiden käyttömahdollisuuksia, ja viime kädessä tavoitteena on kaupallistaa kehitetty älykäs valaistusratkaisu.

Älyllä lisää valoa Jätkäsaareen

Forum Virium Helsinki testaa Helsingin Jätkäsaaressa, miten älykkäällä valaistuksella voidaan lisätä turvallisuuden tunnetta ja opastaa ihmisiä kulkemaan vasta rakenteilla olevilla asuinalueilla. Jätkäsaaren asuinalueen keskeneräisyydestä johtuen kiinteä katuvalaistus on paikoin puutteellinen ja rakentamattomat alueet on valaistu osittain väliaikaisilla ratkaisuilla.

Osana Get Home Safely -projektia Jätkäsaaren asukkailta kerätään kevään 2019 aikana tietoa siitä, miten he liikkuvat ja miten kulkureittien valaistusta voidaan muokata asukaslähtöisesti. Pilotti toteutetaan Jätkäsaaressa saman vuoden syksynä.

Älyvaloratkaisu reagoi ohikulkijoihin ja syttyy sekä sammuu tarpeen mukaan. Projektissa kehitettävän valaisimen sensorit keräävät liikkeestä tietoa, jonka perusteella valon väriä ja voimakkuutta voidaan säätää. 

Älyvaloja pilotoidaan Helsingin Jätkäsaaren lisäksi vuoden 2019 kulttuuripääkaupunki Materassa Italiassa ja Heinrich Hertz Institut:n rakentamalla 5G-testialustalla Berliinissä.

Get Home Safely on kolmen maan yhteisprojekti

Valoratkaisua kehitetään yhteistyössä kolmen maan asiantuntijoiden kanssa. Mukana yhteistyössä ovat Forum Virium Helsinki ja Aalto-yliopisto Suomesta, Technische Universität Berlin ja Fraunhofer HHI Saksasta sekä Telecom Italia ja Fluxedo Italiasta. Forum Virium Helsinki vastaa projektin pilotoinnista Suomessa.

Vuoden 2019 kestävän projektin kokonaisbudjetti on noin 540 000 euroa. Forum Virium Helsingin työtä rahoittaa EIT Digital ja osarahoituksella Helsingin kaupunki.

Ilmoittaudu älyvalojen testikäyttäjäksi

 

 

 

 

Get Home Safely_älyvalo

Sivun pääkuva: Antti Pulkkinen. Lähde: Helsingin kaupungin aineistopankki

Lisätietoja

Heidi Heinonen

Projektipäällikkö


#EITDigital #SmartCity #IoT
#5G #älyvalo
Puh. +358 50 323 1327
heidi.heinonen(at)forumvirium.fi