Helsingin kaupungin innovaatioyhtiö Forum Virium jatkaa kasvu-uralla. Työntekijöiden, projektien ja rahoituksen määrä on reippaassa kasvussa.

Yhtiön uusi strategia vauhdittaa Helsinkiä digitalisaation muutoksessa ja edistää kunnianhimoista ilmastotavoitetta. Yrityksiä autamme hyödyntämään Helsinkiä kehitysalustana. Visiomme on tehdä Helsingistä maailman toimivin älykaupunki.

Forum Viriumin ydintoimintaa ovat älykaupunkiprojektit. Projektien kolme painopistettä ovat Fiksu Kalasatama, älyliikenne ja IoT & data. Vuoden 2018 aikana Forum Viriumissa oli käynnissä 26 projektia, joista kahdeksan päättyi vuodenvaihteessa. Päättyneissä projekteissa pilotoitiin uusia ratkaisuja muun muassa tilojen hyötykäyttöön, digitaalisiin hyvinvointiratkaisuihin, älyliikenteen haasteisiin ja ikäihmisten elämänlaatuun. Esimerkiksi robottibusseja tutkineessa Sohjoa-hankkeessa syntyi kymmenen uutta työpaikkaa Sensible 4 -älyliikenneyritykseen.

Projektit onnistuivat hyvin. Niiden keskimääräinen loppuarvosana oli 3,9/5. Vuonna 2019 on käynnissä 32 eri projektia, joiden rahoitus on yhteensä noin seitsemän miljoonaa euroa.

Työtyytyväisyys on hyvä

Forum Viriumin työtyytyväisyys on hyvällä tasolla. Tuoreimman työtyytyväisyyskyselyn keskiarvoksi tuli 4,2/5. Vuoden 2018 lopussa yhtiön palveluksessa oli noin 40 ihmistä.

Helsingin älykaupunkiratkaisut voittivat viime vuoden aikana yhdeksän palkintoa, joiden kaikkien osaperusteena olivat Forum Viriumin alulle panemat palvelut, kuten esimerkiksi Fiksun Kalasataman älykkäät tila-, energia- ja ilmastoratkaisut.

Kansainvälinen maineemme älykaupunkikehittäjänä on vahva. Forum Viriumin viestintä ja markkinointi tavoitti viime vuonna globaalisti 6,1 miljoonaa ihmistä. Muun muassa The Guardian, Le Monde, Helsingin Sanomat, Yle ja Kauppalehti uutisoivat näyttävästi Forum Viriumin ja kumppaneiden älykaupunkiratkaisuista.

Uusi hallitus vauhdittaa Helsingin digitalisaatiota

Forum Viriumin tänä keväänä hyväksytty uusi strategia linjaa yrityksen keskeiset tavoitteet vuosille 2019–21. Helsingin digitalisaatio ja hiilineutraalius ovat strategian keskiössä. Kolme keskeisintä strategista tavoitetta ovat:

 1. Vahvistamme Helsingin kaupungin kykyä hyödyntää uusia teknologioita ja digitalisaatiota.
 2. Autamme yrityksiä käyttämään Helsinkiä kehitysalustana.
 3. Olemme uudistuva ja ketterä asiantuntijaorganisaatio.

Forum Viriumin hallituksen kokoonpano uudistui keväällä 2019. Uudet jäsenet ovat:

 • Puheenjohtaja: Digitalisaatiojohtaja Mikko Rusama, Helsingin kaupunki
 • Varatoimitusjohtaja Kaija Sellman, IBM Finland
 • IT-palveluiden johtaja Mikko Pitkänen, Elisa
 • Toimialajohtaja Liisa Pohjolainen, Helsingin kaupunki
 • Hallintojohtaja Silja Hyvärinen, Helsingin kaupunki
 • Terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen, Helsingin kaupunki
 • Yksikön päällikkö Santtu von Bruun, Helsingin kaupunki
 • Tietohallintopäällikkö Jussi Vehviläinen, Helsingin kaupunki

Forum Viriumin vaikuttava kaupunkikehitys perustuu pitkälti EU:n projektirahoitukseen. Olemme yksi EU:n rahoituslähteiden tehokkaimpia hyödyntäjiä Suomessa, koko maan kärkikymmenikössä. Valmistaudumme jo nyt vahvasti uuteen EU-rahoituskauteen joka alkaa 2021.

Haluatko tulla kehittämään tulevaisuuden kaupunkiratkaisuja kanssamme? Katso täältä miten pääset mukaan!

Etsimme myös jatkuvasti uusia fiksuja ihmisiä meille töihin. Seuraa avoimia työpaikkoja Twitter-kanavaltamme sekä uutiskirjeestämme.

Lisätietoja

Toimitusjohtaja Forum Virium Helsinki

Mika Malin

Toimitusjohtaja


puh. +358 40 668 5599, mika.malin(at)forumvirium.fi