Paikkatietoinnovaatiot liikenteessä -webinaarisarja: Paikannuksen uusimmat tuulet 11.2.

Etsitkö uusia liiketoimintamahdollisuuksia paikkatietotekniikan parissa? Oletko kiinnostunut älyliikenteestä, GNSS:n nykytilanteesta tai muista liikkumisen innovaatioista?
Ajankohta: to 11.2. klo 13-14
Paikka: Online webinaari

Callboats Vartiosaari 2020 Kuva Vesa Laitinen

Helsinki menestyi Smart City -vertailuissa 2020

Helsinki oli maailman toiseksi paras älykaupunki ja Suomi Euroopan toiseksi innovatiivisin maa vuoden 2020 älykaupunkivertailuissa. 

Jätkäsaari Mobility Lab kokeiluhaku 2021

Älyliikenteen nopeiden kokeilujen haku auki Jätkäsaareen

Jätkäsaari Mobility Lab etsii uusia älyliikenteen ratkaisuja nopeilla kokeiluilla. Kokeiluhaku on avoinna 3.2.2021 asti.

Yhteiskehittämisopas sote

Uusi yhteiskehittämisen opas sosiaali- ja terveydenhuoltoaloille julkaistu

Uusi asiantuntijajulkaisumme Tarpeesta ratkaisuksi – Yhteiskehittämisen opas sosiaali- ja terveydenhuollossa kertoo kuinka yhteiskehittämisellä voidaan parantaa olemassaolevia ja luoda uusia kunnallisia palveluja.

LIDO_DSC0014

Liikkumisen ja liikenteen data haltuun: LIDO-hankekokonaisuus

Liikenteen datan haltuunotto (LIDO) -hankekokonaisuuden tavoitteena on saada Helsingin liikenteen tieto ja data liikenne- ja kaupunkisuunnittelijoiden aktiiviseen käyttöön ja edistää liikenteen tilannekuvan toteuttamista.

Hyvää joulua robotilta

Hyvää joulua! God Jul!

Erikoisen vuoden lähestyessä loppuaan haluamme tämän videon tiimoilta toivottaa kaikille helsinkiläisille, yhteistyökumppaneillemme sekä maailman toimivimman kaupungin rakentamisen ystäville rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta! 

wc-istuin cohewe kustaankartano

Älykkäät WC-tuet paransivat ikäihmisten hyvinvointia Helsingissä

Avustavat WC-istuimet ja automaattinen intiimialueiden pesuteknologia paransivat Kustaankartanon seniorikeskuksen asukkaiden hyvinvointia tänä vuonna tehdyissä kokeiluissa Helsingissä. Istuimet toimittivat yritykset Väinö Korpinen Oy ja Visu Työhyvinvointi Oy.

Työpaja liikenteen data-alustan kehittämisestä 28.1.

URBANITE: Työpaja liikenteen data-alustan kehittämisestä
Aika: to 28.1.2021 klo 9.00-11.30.
Paikka: Virtuaalinen, linkki lähetetään osallistujille.

Fiksu kaupunki_1005165_Jussi_Hellsten

Fiksu kaupunki – Helsinki Innovation Districts: älykaupunkikehitys laajenee Malmille, Pasilaan, Malminkartano-Kannelmäkeen ja Mellunkylään

Parhaiksi havaittuja ratkaisuja Helsingin älykaupunginosista ryhdytään viemään esikaupunkialueille ja lähiöihin Fiksu kaupunki -hankkeen puitteissa. Tavoite on monipuolistaa ja helpottaa kaupunkilaisten arkea sekä synnyttää uutta liiketoimintaa.

Dronet avuksi kaupunki-infran huoltoon ja ylläpitoon

Myrskytuhojen arviointi, puistonpenkkien kartoitus ja haitallisten vieraskasvien metsästys – tähän kaikkeen taipuu drone. Tutkimme, miten hiilineutraaleilla dronepalveluilla voi korvata polttomoottorikäyttöistä toimintaa kaupunkialueiden hoidossa. Käynnistimme keväällä 2020 nopeiden kokeilujen ohjelman, jossa etsittiin uusia dronepalveluita kaupunki-infran tueksi yhdessä Helsingin kaupungin rakentamispalveluliikelaitos Staran kanssa.

Jakelurobotti 2 kuva Vesa Laitinen

Vie lahja robotille ja tee hyvää – testirobotti auttaa joululahjakeräyksessä Helsingissä

Innovaatioyhtiö Forum Viriumin koordinoimassa kokeilussa itsenäisesti kulkeva robotti vastaanottaa Joulupuu-keräyksen lahjoja Kansalaistorilla. Samalla robotti kerää dataa autonomisten kuljetusten haasteista ja mahdollisuuksista.

multisensorinen aistihuone Kustaankartano

Älyteknologiaa hyödyntävä aistihuone vähensi muistisairaiden masennusta ja lääkitystä Helsingissä

Kustaankartanon seniorikeskus kokeili kuluneen vuoden ajan innovatiivista OiOi Collectiven multisensorista aistihuonetta ja Senopi AG:n VR-laseja.

Kuusi eurooppalaista kaupunkia haluaa valjastaa tekoälyn päästövähennyksiin

Liikenteen ja energiankulutuksen osuus Helsingin hiilijalanjäljestä on jopa 95% ja Euroopassa keskimäärin yli 80%. Tästä syystä Helsinki, Amsterdam, Kööpenhamina, Pariisi, Stavanger ja Tallinna ovat mukana AI4Cities-projektissa, jossa haetaan uusia, tekoälyä hyödyntäviä ratkaisuja hiilijalanjäljen pienentämiseen. Tarjouspyyntö yrityksille ja organisaatioille on avautunut ja ehdotuksia voi jättää 28.2.2021 saakka.

6Aika: Carbon Neutral Tourism -kokeiluhaku: Matkailun kestävän kehityksen digitaalisia ratkaisuja

Carbon Neutral Tourism haastaa yritykset edistämään matkailun kestävän kehityksen digitaalisia ratkaisuja kokeilujen avulla. Onko yritykselläsi tai tiimilläsi matkailijoiden liikkumisen datankeruu- tai tekoälyinnovaatio, jota haluaisit kokeilla? Osallistu tarjouskilpailuun 17.1.2021 mennessä!

6Aika: Carbon Neutral Tourism – Tarjoa monimuotoista kestävän matkailun dataa

Onko yritykselläsi matkailun dataa innovatiivisiin kokeiluihin joissa kokeillaan uusia digitaalisia ratkaisuja kestävän matkailun kehittämiseen? Osallistu 6Aika: Carbon Neutral Tourism -tarjouskilpailuun 17.1.2021 mennessä!

Forum Virium henkilöstö 2019

Tekninen asiantuntija, tule meille töihin!

Tarjoamme hyvät edut, mainiot etätyömahdollisuudet ja mukavan työyhteisön Helsingin ydinkeskustassa! SmashHit-projektissa työskentelet datan ja älyliikenteen parissa.

I4I_1002893_Jussi_Hellsten

Etsimme digitaalisia innovaatioita tehostamaan ilmanlaatutoimia: osallistu I4I-kilpailuun

Onko sinulla digitaalinen ratkaisu, joka tehostaa ilmanlaatua parantavien toimenpiteiden iskukykyä? Osallistu kilpailuun, jonka palkintoarvo on yli 100 000€.

smashHit_survey

Vastaa kyselyyn henkilötietojen hyödyntämisestä

Henkilötietoja hyödynnetään yhä enemmän, jotta kuluttajille voidaan tarjota parempia ja kohdennetumpia palveluita. Aihe herättää kuitenkin huolta tietoturvan osalta. Miten sinä suhtaudut henkilötietojesi käyttöön? Vastaa kyselyyn!

gatesolve

Sujuvampaa jakelulogistiikkaa tarkan sisäänkäyntidatan avulla – Tietorahti kokeilee Helsingissä

Logistiikkayritysten jakelutoimintaa Helsingissä helpotetaan hyödyntämällä uudenlaista tietoa rakennusten sisäänkäynneistä. Lokakuussa käynnistyi kokeilu, jonka toteuttaa mobiilikarttapalvelua tarjoava Tietorahti. 

INVITATION: Drone as a Service Hackathon

KUTSU: Tule mukaan kehittämään tulevaisuuden dronepalveluja Drone-as-a-Service -hackathoniin

Hae mukaan dronteoimijoiden eturintamaan ja tule hackathoniin 8.-10.12.2020 kehittämään kanssamme konkreettisia, uusia palveluratkaisuja.

Ihmisvirtojen aiheuttamaa luonnon kulumista voidaan seurata satelliittidatan avulla

Ihmisvirtojen aiheuttamaa luonnon kulumista voidaan seurata satelliittidatan avulla

Helsingin Vasikkasaari ja Tallinnan Aegnan saari kehitetään uudenlaisiksi älykkäiksi luontomatkailukohteiksi.