Urbanage_kisahalli-5077-Edit _Maija_Astikainen

Urbanage – Virtuaalinen työpaja ikäihmisten haasteet ja mahdollisuudet 27.9.

Urbanage - Virtuaalinen työpaja ikäihmisten haasteet ja mahdollisuudet
Aika: ma 27.9.2021 kello 13:00 - 15:00
Paikka: verkkotapahtuma

Mission Zero Foodprint – Ravintoloiden Ilmastoannos-kampanjan aloitustapahtuma 1.10.

Aika: Perjantai 1.10. klo 9-10:30
Paikka: Online webinaari
Hei ravintola! Kiinnostaako ravintola-annosten hiilijalanjälki? Haluatko selvittää millainen annos on ilmaston kannalta kestävä? Mietitkö, miten ilmastoystävällisistä annoksista voisi viestiä asiakkaille?

Forum Virium henkilöstö 2019

Projektipäällikkö, tule meille töihin!

Tarjoamme hyvät edut, fiksun työyhteisön, joustavat etätyömahdollisuudet ja työtilat Helsingin ydinkeskustassa.

Helsingissä testataan apteekkituotteiden kuljetusta dronella Lauttasaaresta Jätkäsaareen

Jätkäsaari Mobility Labin kokeilussa drone kuljettaa apteekin verkkokauppatilauksia Lauttasaaresta Jätkäsaareen Saukontorille.

Drone ilmassa, kuljettaa punaista pakettia, kuvattu ilmassa. Alapuolella talojen kattoja, vehreää.

Everdrone valittiin pilotoimaan sydäniskurin kuljettamista dronella

Helsingissä testataan syyskuussa kuvitteellisessa hätätilanteessa sydäniskurin kuljettamista dronella.

Tarjoa ratkaisua: drone-as-a-service-pilotointiohjelman kokeiluhaku – nopeat kokeilut

Etsimme ratkaisuja nopeisiin kokeiluihin, joissa droneja hyödynnetään päästöjen vähentämiseen. Jätä tarjous viimeistään 22.8.

Forum Virium henkilöstö 2019

Viestinnän asiantuntija

Tarjoamme hyvät edut, fiksun työyhteisön, joustavat etätyömahdollisuudet ja työtilat Helsingin ydinkeskustassa.

kaupunkikeidas parkly b.green friksu kaupunki kuva vesa laitinen

Vehreät kaupunkikeitaat nousevat Malmille ja Malminkartanoon

Kaksi vehreää keidasta nousee kaupunkiuudistusalueille Malmille ja Malminkartanoon kaupunkilaisten silmäniloksi ja viivähdyspaikaksi. Tilat toimivat koko kesän ajan kaikille avoimina oleskelu- ja kohtaamispaikkoina.

Parkly_Kuvaaja Vesa Laitinen

B.Green rakentaa vehreämpää Helsinkiä 

B.Green-hanke pilotoi Kalasatamassa rakentuvien alueiden minipuistoja ja uusia digityökaluja kaavoittajien vihersuunnitteluun.

6Aika: Carbon Neutral Tourism data platform -tarjouskilpailun palveluntuottaja on valittu

Kesäkuun alussa päättyneen 6Aika: Carbon Neutral Tourism data platform -tarjouskilpailun palveluntuottajaksi on valittu Sport Venue Oy ja heidän kehittämä KnowUrBiz -alusta. Hankkeessa toteutetaan Helsingin, Turun ja Tampereen kaupunkien ja eri matkailutoimijoiden kesken uusi dataa hyödyntävä toimintamalli sekä digitaalisia työkaluja, joilla edistetään matkailualan hiilineutraaliutta ja parempaa energiatehokkuutta.

Suomen ensimmäinen sähkökuorma-autotehdas luo työpaikkoja ja vähentää liikenteen päästöjä – mySmartLife- ja eRetrofit -projektit vauhdittivat kehitystä

Keuruulle perustettiin Suomen ensimmäinen sähkökuorma-autokonversiotehdas. Lielahden Autokeskus Oy:n tehdas muuntaa diesel-kuorma-autoja sähköllä toimiviksi kuorma-autoiksi.

Mies ja nainen osoittavat iPadilla kerrostaloa, ruudulla piirrosnäkymä talosta. Molemmat selin kameraan, valoisaa, kesä.

Viisi esimerkkiä, miten nopeiden kokeilujen malli on otettu käyttöön meillä ja maailmalla

Nopeita kokeiluja on hyödynnetty monella tapaa kaupunkien palvelujen kehittämiseen. Katso esimerkit, miten mallia on käytetty ja syyt, miksi se toimii.

Useita erilaisia henkilöautoja liikenneruuhkassa peräkanaa. Kaupunkiympäristö, aurinkoinen päivä.

Future Digital Mobility Management FDMM pilotoi kestäviä autoilureittejä

Miten autoilijoita autetaan välttämään alueita, joilla on ruuhkaa tai joiden liikenneturvallisuudesta halutaan huolehtia? Tätä selvittää Future Digital Mobility Management -projekti.

UIA HOPE -hankkeessa julkaistu virtuaalinen ilmanlaatuopas

UIA HOPE -hankkeen innovaatiokilpailun toisella kierroksella valitun Stereoscapen toteuttama virtuaalinen ilmanlaatuopas on nyt saatavilla. Oppaasta löydät helposti tietoa vallitsevasta ilmanlaadusta, kuinka itse voit vaikuttaa ilmanlaatuun ja ilmanlaadun terveysvaikutuksista.

Vesillä valkoinen matala vene, kannella neljä ihmistä, kolme miestä ja nainen, vilkuttavat kameralle. Aurinkoinen päivä, kesä

Merisataman sähkövene aloittaa liikennöinnin  – Kutsusta laituriin tuleva vene kuljettaa saarelta toiselle Helsingin paraatipaikalla

Saarihyppely Helsingin lähisaarten kesken helpottuu. Uudentyyppisen sähköveneen voi tilata mistä tahansa minne tahansa reitin varrella.  

Etsimme +65-vuotiaita vuosaarelaisia mukaan kaupunkikehitystutkimukseen

Oletko yli 65-vuotias vuosaarelainen ja kiinnostunut kaupunkikehityksestä? Haluamme sinut mukaan vaikuttamaan!
Urbanage-hankkeessa on tavoitteena selvittää ja ratkaista ikääntyvän väestön kohtaamia haasteita kaupunkitilassa ja digitaalisten palveluiden saavutettavuudessa, sekä ymmärtää miten tämä hiljainen tieto voitaisiin hyödyntää kaupunkisuunnitteluprosesseissa.

Logistiikkaa auttavan datan keräys Helsingissä jatkuu

Forum Virium Helsinki työllistää jälleen kesätyöntekijöitä Logistiikan saavutettavuusdata -projektia varten. Töissä on parhaillaan kymmenen helsinkiläistä Helsingin kaupungin kesäsetelin saanutta nuorta, jotka kartoittavat Helsingin rakennusten sisäänkäyntejä Forum Viriumin kehittämällä Open Logistics Map -työkalulla. Kerätyt tiedot viedään OpenStreetMapiin, jolloin ne tulevat kaikkien vapaasti käytettäväksi Gatesolve-työkaluun sekä Reittioppaaseen. 

Robottibusseja on testattu menestyksekkäästi viidessä Euroopan kaupungissa

FABULOS-hankkeessa on testattu onnistuneesti kolmea erilaista robottibussiratkaisua Suomessa, Norjassa, Virossa, Kreikassa ja Alankomaissa. EU:n rahoittaman FABULOS-hankkeen tavoitteena oli hankkia kokemuksia itseohjautuvasta joukkoliikenteestä testaamalla autonomisia bussipalveluratkaisuja aidoissa olosuhteissa. Suomessa robottibusseja testattiin keväällä ja kesällä 2020 vilkkaasti liikennöidyssä Pasilassa.

Jätkäsaari ilmasta kuvattuna

MarshallAI:n konenäkö laski suojateiden vaaratilanteita

MarshallAI toteutti keväällä Helsingin Jätkäsaaressa kokeilun, jossa tunnistettiin suojaamattomien suojateiden läheltä piti -tilanteita. Suojatien yhteyteen sijoitettiin vaaratilanteita tunnistava kamera- ja reunalaskentayksikkö, joka hyödyntää konenäköteknologiaa.

Vehreä oleskelutila kesäksi Kalasatamaan

Kalasatamassa Parkly on yksi esimerkki fiksuista kaupunkielämän ratkaisuista, joilla luodaan viihtyisää kaupunkia.

Kalasatamasta tuli maailmalla tunnettu ketterien kokeilujen kaupunginosa – Fiksu Kalasatama -hankkeen loppujulkaisu tiivistää pitkän työn tuotokset

Fiksu Kalasatama -hanke teki kokeiluista vakiintuneen tavan kehittää kaupunkia ja sen oppeja hyödynnetään nyt laajasti Helsingissä. Loppujulkaisu kiteyttää, millainen on Helsingin arvostettu smart city -kaupunginosa ja miten sitä on kehitetty.