Forum Virium Helsingillä on yksinkertainen tavoite. Rakentaa älykästä kaupunkia.

Jo yli puolet maailman ihmisistä asuu kaupungeissa ja määrä kasvaa nopeasti. Pelkästään pääkaupunkiseudulle muuttaa tulevan 10 vuoden aikana arviolta 100 000 uutta asukasta. Helsingin ja tuhansien muiden maailman kaupunkien nopea kasvu merkitsee uusia ongelmia – ja valtavia mahdollisuuksia.

Älykkään Helsingin rakentajien tärkeimmät työkalut ovat uusi teknologia ja tietovarantojen avaaminen. Eikä työmaa rajoitu Helsinkiin. Niin kauan kuin kaupungit ovat olleet pääasiassa asfalttia ja taloja, oli luonnollista tuottaa palvelut paikallisesti. Sähköisessä maailmassa se on tyhmää. Yhdessä kaupungissa syntyvät fiksut käytännöt leviävät teknologiayritysten ja internetin välityksellä nopeammin kuin koskaan.

Tiedon jakaminen ei maksa mitään. Siksi yhteiset standardit ja hyvien toimintamallien kopiointi on digitaalisessa maailmassa erityisen kannattavaa.

Älykäs kaupunki on kuin legotalo. Tärkeitä palasia ovat sähköiset palvelut, jotka kiinnittyvät toisiinsa avoimien datarajapintojen avulla. Samat palikat toimivat kaikkialla ja niitä voi yhdistellä luovasti keskenään. Fiksua Helsinkiä rakennetaan pala kerrallaan.

Lue lisää kuinka voit osallistua Älykkään Helsingin kehittämiseen.

Älykäs kaupunki rakentuu kaupunkiteoreetikko Boyd Cohenin mukaan kuudesta palasesta:

Alkuperäinen teksti: Petja Partanen, Tarinatakomo, julkaistu osana Forum Virium Helsingin Avointa kaupunkia rakentamassa -julkaisua.