Näin Helsingin kaupunki hyötyy Forum Virium Helsingin älykaupunkiprojekteista

Jo yli puolet maailman ihmisistä asuu kaupungeissa ja määrä kasvaa nopeasti. Pelkästään pääkaupunkiseudulle muuttaa tulevan 10 vuoden aikana arviolta 100 000 uutta asukasta. Helsingin ja tuhansien muiden maailman kaupunkien nopea kasvu merkitsee uusia ongelmia – ja valtavia mahdollisuuksia.

Hankimme miljoonia euroja kehitysrahaa Helsinkiin

Kehitämme Helsingin dataosaamista ja teknologiakyvykkyyksiä älykaupunkiprojekteissa. Projekteja rahoittavat tyypillisesti Euroopan Unioni ja Helsingin kaupunki. Projektit valmistellaan usein yhteistyössä Helsingin kaupungin toimialojen kanssa, jolloin pääsemme luomaan ratkaisuja suoraan kaupungin tarpeisiin. Forum Viriumin projektit tuovat Helsinkiin vuosittain monta miljoonaa euroa kehitysrahaa Euroopan Unionista. Olemme yksi Suomen tehokkaimpia innovaatiorahoituksen hyödyntäjiä.

Helsingin yritykset kukoistavat innovaatioilla

Lukuisat yritykset ovat saaneet projekteistamme lisää kehityspotkua ja jopa kansainvälistyneet. Tämöä tarkoittaa Helsingin kaupungille lisää verotuloja ja hyvinvointia. Esimerkiksi robottiautoyritys Sensible 4 syntyi yhden kehitysprojektimme tuloksena.

Älykaupunkioppeja, dataa ja medianäkyvyyttä

Projektien opit ja hyödyt siirretään projekteissa kaupungin, yritysten ja muiden yhteistyökumppaneiden käyttöön. Esimerkiksi Helsingin kaupungin avoin data sai alkunsa Forum Viriumin kehitysprojektista. Nopeat kokeilut kaupunkikehitysmetodina ovat levinneet ympäri kaupunkiorganisaatiota Forum Viriumin ansiosta. Fiksun Kalasataman ja Jätkäsaaren asumis- ja liikenneratkaisut tuovat Helsingille valtavan määrän medianäkyvyyttä vuosittain Suomessa ja ulkomailla.

Hyödynnä osaamisemme

Jos työskentelet kaupungilla tai kaupunkikehittämisen parissa, hyödynnä osaamistamme:

Näin projektimme sijoittuvat Helsingin kaupungin toimialoille

Klikkaa tästä auki Interaktiivinen versio projektikartasta