Aika: 6.9.2018 klo 13.30-16.00
Paikka: Aalto-yliopisto, Maarintie 8, huone 4126 (4. kerros), Espoo
Ilmoittaudu

Tämä on sähköautojen tulevaisuus – bIoTope-projekti testaa älykästä parkki- ja latauspalvelua BMW:n kanssa 6.9. Aalto-yliopistolla

Tervetuloa kurkistamaan sähköautojen älykkääseen tulevaisuuteen! Avointa IoT-ekosysteemiä luova EU-projekti bIoTope testaa ja esittelee uutta ja älykästä sähköautojen parkki- ja latauspalvelua BMW:n ja suomalaisen Parkkisähkö-yrityksen kanssa Aalto-yliopistolla 6. syyskuuta klo 13.30–16.

Ohjelma:

Klo 13.30 Avauspuhe: Apulaispormestari Anni Sinnemäki, Helsingin kaupunki
Klo 13.40 Professori Kary Framling, Aalto-yliopisto
Klo 13.50 Projektipäällikkö Natalia Reen, Forum Virium Helsinki, bIoTope-hanke
Klo 14.00 Video BMW:n ja Parkkisähkön kokeiluista
Klo 14.10 Latausjärjestelmän, mobiiliapplikaation ja BMW:n sähköauton fyysinen esittely yliopiston pihalla. Paikalla haastateltavia ja kuvausmahdollisuus.
Klo 15 Cocktailit ja verkostoitumista
Klo 16 Tilaisuus päättyy

Aika: 6. syyskuuta 2018 alkaen kello 13.30–16
Paikka: Aalto-yliopisto, Maarintie 8, huone 4126 (4. kerros), Espoo.

Suomen tavoite on saada liikenteeseen 250 000 sähköautoa vuoteen 2030 mennessä. Tämä ei onnistu, jos autojen latausinfrastruktuuri ei ole kunnossa. Tämän ongelman ratkaisemiseksi Aalto-yliopisto, Helsingin kaupungin innovaatioyksikkö Forum Virium, Control Things, Enervent ja Parkkisähkö kehittivät sähköautojen IoT-pohjaisen älykkään latausjärjestelmän bIoTope-projektissa. Älykäs järjestelmä auttaa sähköautoja löytämään vapaan parkkipaikan ja latauspisteen. Järjestelmään kuuluu myös ratkaisu, jossa perinteiset lämpötolpat voidaan muuttaa sähköautojen latauspisteiksi. BMW testaa järjestelmää i3-mallin sähköautollaan.

Miten tämä älykäs parkki- ja latauspalvelu toimii?

”Kuvittele, että olet liikenteessä älykkäällä sähköautollasi, ja sinun pitää mennä ostoksille. Et varmasti halua kierrellä ympäri kaupunkia etsimässä parkkiruutua. Meidän kehittämämme palvelun avulla voit vain painaa ”Etsi parkkipaikka” -nappia auton tietokoneelta, ja se johdattaa sinut vapaaseen parkkipaikkaan”, bIoTope-hankkeen johtaja Christoph Gareis kuvailee.

”Sitten huomaat, että auton akku alkaa olla loppu. Palvelumme löytää autollesi parkkipaikan, jossa voit myös ladata sähköautosi.”

Tervetuloa tutustumaan tutustumaan ratkaisuun itse paikan päälle Aalto-yliopistolle osoitteeseen Maarintie 8, huone 4126.

Euroopan Unionin H2020-puiteohjelman rahoittama bIoTope-hanke jatkuu vuoden 2018 loppuun. Hankkeessa luodaan avoimen innovaation IoT-ekosysteemi ja palvelualusta, jota yritykset ja julkiset organisaatiot voivat hyödyntää kehittäessään uusia tuotteita ja palveluita. Helsingissä hanke keskittyy sähköautojen älykkään latausinfran luomiseen. Projekti toteutetaan 10 eri maassa ja mukana on 22 partneria. Esimerkiksi Lyonissa testataan lämpöaaltojen lieventämistä, Brysselissä vesitaksia ja turvallista koulujen ympäristöä sekä Pietarissa jätehuollon ratkaisuja. Hankkeen budjetti on yli 9 miljoonaa euroa.

Lisätiedot:

Kary Främling
Professori, Aalto school of Science and Technology
Puh: +358 50 598 0451
Sposti: if.otlaa@gnilmarf.yrak

Natalia Reen
Projektipäällikkö, bIoTope-hanke, Forum Virium Helsinki
Puh: +358 40 486 0424
Sposti: natalia.reen@forumvirium.fi

Lisätietoja:
bIoTope-projekti