Kuutoskaupunkien API-työkalupakista apua rajapinnan avaajalle

API-rajapinnat ovat tulevaisuuden digipalvelujen perusta. Mitä kaikkea pitää ottaa huomioon, kun haluaa avata rajapinnan? Kuutoskaupunkien esitesarja täydentyy API-työkalupakilla.

8 vinkkiä esineiden internetin avoimeen ekosysteemiin

Syyskuussa Helsingin, Antwerpenin ja Lontoon älykaupunkien asiantuntijat kokoontuivat Tampereelle teknologiatapahtuma Mindtrekiin. Kokosimme yhteen kaupunkien vinkit avoimemman esineiden internetin edistämiseen.

Robotti laskeutui Kaivopuistoon!

Kaivopuistossa testattiin ruohoa leikkaavaa robottia. Testirobotti arvioi ympäristönsä ihmismäisesti ja leikkaa nurmikon turhia kaartelematta. Tavoitteena on, että robotit leikkaavat Jätkäsaaren Hyväntoivonpuiston nurmikot jo vuonna 2020.

ai_mindtrek

Tekoäly on seuraava iPhone

Kansainväliset investoinnit tekoälyyn ovat kasvaneet vuodessa 300 prosenttia. Google, Facebook ja muut digiyhtiöt käyttävät tekoälyyn 20–30 miljardia vuodessa.

Näin koululaiset kehittäisivät bussimatkoja teknologialla

Koululaiset pohtivat yhdessä asiantuntijoiden kanssa pelastaako teknologia bussimatkat. Forum Virium Helsingin Vekotinverstaan järjestämässä työpajassa katsottiin bussimatkaa kokonaisuutena teknologian kautta: Miten teknologia voisi tehdä matkastasi miellyttävämmän? Mitä hyötyjä se voisi tuoda kuljettajalle tai liikennöitsijälle?

Haemme älykkäiden oppimisympäristöjen kehittäjää

Forum Virium Helsinki hakee Tulevaisuuden älykkäät oppimisympäristöt –projektiin kokeiluohjelman projektipäällikköä fasilitoimaan yritysten innovatiivisten ratkaisujen testausta ja yhteiskehitystä kouluympäristössä. Lähetä hakemuksesi 4.10.2017 mennessä.

mySMARTLife Helsinki – Uusia ratkaisuja energiatehokkuuden parantamiseksi

Helsinki haluaa vähentää päästöjään uusien älykkäiden ratkaisujen avulla. MySMARTLife Helsinki keskittyy erityisesti energiatehokkuuden parantamiseen ja liikenteen päästöjen vähentämiseen IoT/ICT ratkaisujen kautta.

bIoTope – Avoimia standardeja esineiden internetille

bIoTope-hankkeessa kehitetään innovatiivista teknologiaa ja standardoituja alustoja. Kun nämä tuodaan yhteen, mahdollistetaan esineiden internetin ja erilaisten systeemien välinen yhteentoimivuus. Tämä puolestaan luo pohjaa uusille IoT-ratkaisuille.

Fiksu Kalasatama houkuttelee ennätysmääriä innovaatioturisteja Helsinkiin

”Innovaatioturismi on viime vuosina kasvanut ilmiö. Menestyvät valtiot ja kaupungit haluavat uudet teknologiat ja käytännöt palvelemaan omia kansalaisiaan ja talouttaan”, Fiksu Kalasatama -hankkeen ohjelmajohtaja Veera Mustonen kertoo.

Jaossa jopa 300 000 euroa esineiden internet -ratkaisulle – vaikuta nyt avoimeen hakuun

Onko sinulla tai yritykselläsi testattu esineiden internetille pohjautuva ratkaisu tai palvelu? Vastaa kyselyyn ja voit vaikuttaa EU-hankkeen avoimeen rahoitushakuun.

Metropolia liittyi Forum Virium Helsingin jäseneksi

Haastattelimme Metropolian tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan (TKI) johtajaa Anna-Maria Vilkunaa ja Metropolian Älykkäämmän liikkumisen osaamiskeskittymän projektijohtajaa Harri Santamalaa jäsenyydestämme.

IoT-ohjelman ensimetrit: twiittaavia kukkaruukkuja, uutta dataa ja kaupunkien välistä yhteistyötä

Forum Virium Helsingin IoT-ohjelma on ollut toiminnassa reilun puolen vuoden ajan. Tiimin missio on kirkastunut kuluneen vuoden aikana.

Forum Viriumin avoin data ja esineiden internet näyttävästi esillä MindTrek-tapahtumassa syyskuussa

Helsinki on avannut dataa ja rajapintoja hyödynnettäviksi digitaalisissa palveluissa Forum Viriumin johdolla jo vuodesta 2011. Mindtrekin avauspäivänä puheena on avoin data ja siitä syntyvä liiketoiminta.

Jussi Karmala Forum Viriumin viestintäpäälliköksi

”Haluan tehdä Helsingistä maailman parhaan älykaupungin, jossa elämä on helppoa ja hauskaa”, Karmala sanoo.

SynchroniCity – Helsinki käynnisti hankkeen yhdessä johtavien älykaupunkien kanssa

Vuoden 2017 alussa Helsinki käynnisti Synchronicity-hankkeen yhdessä johtavien älykaupunkien kanssa. Tavoitteena on luoda paremmat edellytykset IoT-palveluiden skaalautumiselle yli kaupunki- ja siilorajojen.

Itävaltalaisia smart city ja cleantech-alan huippuyrityksiä tavattavissa Helsingissä ja Tampereella

Advantage Austria tuo ryhmän itävaltalaisia yrityksiä tutustumaan suomalaiseen smart city ja cleantech-alaan.

The Nordic Business & Living Lab Alliance

Projektin tavoitteena on luoda pohjoismainen verkosto julkisen sektorin ja yritysten välille kehittämään, testaamaan ja tukemaan yritysten terveys- ja hyvinvointituotteita ja -palveluiden kaupallistamista.

REFILL – väliaikaisuudesta uutta kaupunkia

Vajaakäyttöiset ja tyhjät tilat ja alueet tarjoavat mahdollisuuden kokeilla, kehittää uutta sekä kokea kaupunki uudella tavalla.

Bright Ageing – Älyvalaistuksella hyvinvointia ikäihmisille

Vähäinen valon määrä on yksi merkittävä ikääntyneiden kaatumisten ja loukkaantumisten syy, joten älykkäällä valaistuksella voidaan tehokkaasti ennaltaehkäistä onnettomuuksia ja näin lisätä kotihoidon asiakkaiden hyvinvointia ja turvallisuutta.

Fiksu Kalasatama – Living Lab

Fiksu Kalasatama avasi syksyllä 2016 Helsingin Suvilahteen yhteiskehitystilan, Fiksu Kalasatama Living Labin. Tila tarjoaa paikan tapaamisille, yhteiskehittämiselle ja verkostoitumiselle.