UrbanSense 5G

Tarjoa AR/VR-ratkaisua ja tule kokeilemaan sitä 5G-ympäristöön Helsinkiin

Onko yritykselläsi AR/VR-ratkaisu, joka sopii kaupunkikäyttöön ja voisi hyödyntää 5G-verkkoa? Ostamme kokeiluja jopa 8000 eurolla. Tarjoa AR/VR-ratkaisuasi 19.4. mennessä!

4 vauhdittajaa Jätkäsaaren liikenneruuhkiin – kokeilut tuottavat arvokkaita oppeja

Rekkajonoja vähentävä jonotussovellus, liikennettä ennakoiva digipalvelu ja laivamatkustajien kimppakyytipalvelu. Muun muassa näistä älyliikennekokeiluista Helsingin kaupunki on hakenut ratkaisuja Länsisataman alueen liikenteeseen.

Etsimme uusia liikkumisratkaisuja Jätkäsaareen – kokeiluhaku auki

Forum Virium Helsinki etsii uusia liikkumisen palveluja ja ratkaisuja Jätkäsaaren asukkaiden tarpeisiin nopeilla kokeiluilla. Kokeiluhaku on avoinna 3.3.2019 asti.

Forum Virium Helsinki henkilöstö

Viestinnän asiantuntijalle työpaikka tarjolla

Tule kertomaan tarinaa siitä, miten teemme Helsingistä maailman toimivimman älykaupungin! Meillä on hyvä meininki, asialliset edut, huippusijainti ja kivat työkaverit. Hae 3.2. mennessä.

Näin startupit, yrityskumppanit ja kaupunki kehittävät tulevaisuuden hyvinvointipalveluja

Startup-yritykset, Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimiala sekä yhteistyökumppanit Kesko, SRV ja CGI kehittivät ja kokeilivat uusia digitaalisia hyvinvointipalveluja. Palveluja kokeili yli 400 kaupunkilaista.

Liikenteen ja tuotekehityksen asiantuntija Jari Honkonen aloitti Forum Viriumin älyliikennetiimissä

Projektipäällikkö Jari Honkosen mukaan liikenne on merkittävässä roolissa älykaupunkien kehittämisessä. "Suurin osa maailman väestöstä tulee asumaan kaupungeissa ja kaupunkien ongelmien ratkaisut ovat samalla globaalien ongelmien ratkaisemista."

5 helppoa tapaa ottaa ensiaskeleita IoT:n parissa Helsingissä

Kuuluuko sinun yrityksesi niihin neljään firmaan kymmenestä, jotka hyödyntävät IoT:ta päivittäin? IoT:n käyttö on koettu yrityksissä antavan positiivista vaikutusta yrityksen toiminnalle, vaikka kyse olisi sen hyödyntämisestä palveluiden aikaisessa testivaiheessa.

Rakentamistalouden diplomi-insinööri Assi Rautanen projektipäälliköksi Forum Viriumiin

Projektipäällikkö Assi Rautanen haluaa kehittää älykaupunkiratkaisuja, jotka tarjoavat yhä enemmän kaupunkitilaa kaupunkilaisille.

joulu 2018 Hiilipörssi Forum Virium Helsinki

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!

Forum Virium Helsinki toivottaa hyvää joulua! Teimme tänä jouluna joululahjoituksen Suomen Luonnonsuojeluliiton ja Koneen Säätiön Hiilipörssiin, joka ostaa ja ennallistaa ilmastopäästöjä sitovaa suota.

Eero Jalo vetämään UrbanSense 5G-hanketta

Projektipäällikkö Eero Jalo aloitti Forum Viriumin IoT-tiimissä syksyllä. Hän vetää UrbanSense-nimistä hanketta, jossa kehitetään avointa 5G-innovaatioalustaa Helsinkiin.

Esineiden internet ja data maailman toimivimman kaupungin palveluksessa vuonna 2018

Tarkempaa, ajantasaista dataa kaupungista, modulaarisia ja avoimia IoT-alustoja, standardien vertailua ja tiiviimpää yhteistyötä toimialojen kanssa.

CircVol – Suurivolyymisten sivuvirtojen ja maamassojen hyödyntäminen kaupungeissa

CircVol 6Aika-hankkeella edistetään kiertotalouden mukaista liiketoimintaa sekä suurivolyymisten teollisten sivuvirtojen ja maamassojen hyödyntämistä maarakentamisessa. Maamassojen tehokkaalla uudelleenkäytöllä voidaan saada aikaan huomattavia taloudellisia säästöjä ja edistää kaupunkien hiilineutraalisuustavoitteita.

Kalasatama Wellbeing – uusia digitaalisia hyvinvointipalveluja kokeilujen kautta

Kalasatama Wellbeing -kokeiluohjelmassa kehitettiin uudenlaisia digitaalisia ratkaisuja urbaaniin hyvinvointiin yhdessä kaupunkilaisten ja Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskuksen sekä yrityskumppaneiden kanssa.

CoHeWe – Hyvinvointipalveluiden yhteiskehittämistä

Co-creating Health and Wellbeing – CoHeWe-hankkeen tavoitteena on edistää yritysten yhteistyötä kaupunkien kanssa ja mahdollistaa uusien, asiakaslähtöisten sosiaali-, hyvinvointi- ja terveyspalveluiden kehittämistä ja käyttöönottoa. Hankkeessa keskitytään erityisesti sairauksia ennaltaehkäiseviin ja hyvinvointia edistäviin ratkaisuihin.

urbansense 5G forum virium

UrbanSense-projekti ostaa 5G-kokeiluja Helsinkiin – tarjoa kaupunkiratkaisua!

Onko yritykselläsi 5G-innovaatio, jota haluaisit kokeilla aidossa kaupunkiympäristössä? Tule testaamaan sitä UrbanSense-projektin kanssa. Ostamme kokeiluja jopa 8000 eurolla. Tarjoa 5G-ratkaisuasi 31.1.2019 mennessä!

Viisi yrityskonsortiota valittu FABULOS-robottibussihankkeen esikaupallisen hankinnan ensimmäiseen vaiheeseen

Sopimukset mahdollistavat tutkimus- ja kehitystyön hankinnan itseohjautuvien linja-autojen operoinnin kokonaisratkaisun kehittämiseksi.

Projektisuunnittelija Veli Airikkala aloitti syksyllä Forum Viriumin IoT-tiimissä

Projektisuunnittelija vahvistaa Forum Viriumin IoT-tiimiä SynchroniCity ja bIoTope -hankkeissa.

Sujuvampi arki älyvaloilla

Älykkäällä valaistuksella voidaan sujuvoittaa arkea ja helpottaa päivärutiinien ylläpitoa. Kun kodin valaistus räätälöidään asukkaiden tarpeiden mukaan, kodista tulee myös turvallisempi.

Moodmetric kokeili stressiä mittaavaa älysormustaan työterveyshuollon tarpeisiin

Tavoitteena oli käytännön tuntuman ja oppien hakeminen yhteistyössä työterveyshuollon ammattilaisten kanssa.

Terveelliset ja personoidut ateriakassit Kalasataman kokeiluissa

Miten fiksut arjen palvelut voivat ohjata ja kannustaa parempiin valintoihin tulevaisuudessa? Tähän kysymykseen haettiin vastauksia Miilsin kokeilussa.

Yhteiskehittämisen asiantuntija toimii projektipäällikkönä koulujen ja yritysten välisessä hankkeessa

Projektipäällikkö Matti Hämäläinen haluaa auttaa luomaan uudenlaisia hallinnollisia rakenteita ja mekanismeja, jotta asukkaat voivat paremmin vaikuttaa oman työ- ja elinympäristönsä kehitykseen.