Kuusi eurooppalaista kaupunkia haluaa valjastaa tekoälyn päästövähennyksiin

Liikenteen ja energiankulutuksen osuus Helsingin hiilijalanjäljestä on jopa 95% ja Euroopassa keskimäärin yli 80%. Tästä syystä Helsinki, Amsterdam, Kööpenhamina, Pariisi, Stavanger ja Tallinna ovat mukana AI4Cities-projektissa, jossa haetaan uusia, tekoälyä hyödyntäviä ratkaisuja hiilijalanjäljen pienentämiseen. Tarjouspyyntö yrityksille ja organisaatioille on avautunut ja ehdotuksia voi jättää 28.2.2021 saakka.

6Aika: Carbon Neutral Tourism -kokeiluhaku: Matkailun kestävän kehityksen digitaalisia ratkaisuja

Carbon Neutral Tourism haastaa yritykset edistämään matkailun kestävän kehityksen digitaalisia ratkaisuja kokeilujen avulla. Onko yritykselläsi tai tiimilläsi matkailijoiden liikkumisen datankeruu- tai tekoälyinnovaatio, jota haluaisit kokeilla? Osallistu tarjouskilpailuun 17.1.2021 mennessä!

6Aika: Carbon Neutral Tourism – Tarjoa monimuotoista kestävän matkailun dataa

Onko yritykselläsi matkailun dataa innovatiivisiin kokeiluihin joissa kokeillaan uusia digitaalisia ratkaisuja kestävän matkailun kehittämiseen? Osallistu 6Aika: Carbon Neutral Tourism -tarjouskilpailuun 17.1.2021 mennessä!

Forum Virium henkilöstö 2019

Tekninen asiantuntija, tule meille töihin!

Tarjoamme hyvät edut, mainiot etätyömahdollisuudet ja mukavan työyhteisön Helsingin ydinkeskustassa! SmashHit-projektissa työskentelet datan ja älyliikenteen parissa.

I4I_1002893_Jussi_Hellsten

Etsimme digitaalisia innovaatioita tehostamaan ilmanlaatutoimia: osallistu I4I-kilpailuun

Onko sinulla digitaalinen ratkaisu, joka tehostaa ilmanlaatua parantavien toimenpiteiden iskukykyä? Osallistu kilpailuun, jonka palkintoarvo on yli 100 000€.

smashHit_survey

Vastaa kyselyyn henkilötietojen hyödyntämisestä

Henkilötietoja hyödynnetään yhä enemmän, jotta kuluttajille voidaan tarjota parempia ja kohdennetumpia palveluita. Aihe herättää kuitenkin huolta tietoturvan osalta. Miten sinä suhtaudut henkilötietojesi käyttöön? Vastaa kyselyyn!

gatesolve

Sujuvampaa jakelulogistiikkaa tarkan sisäänkäyntidatan avulla – Tietorahti kokeilee Helsingissä

Logistiikkayritysten jakelutoimintaa Helsingissä helpotetaan hyödyntämällä uudenlaista tietoa rakennusten sisäänkäynneistä. Lokakuussa käynnistyi kokeilu, jonka toteuttaa mobiilikarttapalvelua tarjoava Tietorahti. 

Ihmisvirtojen aiheuttamaa luonnon kulumista voidaan seurata satelliittidatan avulla

Ihmisvirtojen aiheuttamaa luonnon kulumista voidaan seurata satelliittidatan avulla

Helsingin Vasikkasaari ja Tallinnan Aegnan saari kehitetään uudenlaisiksi älykkäiksi luontomatkailukohteiksi.

Kaupunkirakentaminen-palkinto-bentley

Helsingille pääpalkinto digitaalisten kaupunkien sarjassa kaupunkirakentamisen maailmankongressissa

Kongressia on kutsuttu myös kaupunkirakentamisen ja infrastruktuurialan Oscareiksi. Helsingin kaupunki nappasi pääpalkinnon Digital City Synergy -projektilla, jossa Forum Virium Helsinki oli vahvasti osallisena.

Mission Zero Foodprint -kokeilut valittu

Mission Zero Foodprint -kokeilut valittu: kolme ratkaisua pienentämään ravintoloiden hiilijalanjälkeä

Voiko ravintoloiden hiilijalanjälkeä pienentää digitaalisilla ratkaisuilla? Tätä kokeillaan seuraavan puolen vuoden ajan Mission Zero Foodprint -hankkeessa, jossa pilottiravintolat pyrkivät kolmen innovatiivisen työkalun avulla vähentämään ruokahävikkiä sekä koko ravintolatoiminnan hiilijalanjälkeä.

Carbon Neutral Tourism -innovaatiokilpailun voittajat valittiin

Carbon Neutral Tourism -innovaatiokilpailun voittajat on valittu! Innovaatiokilpailun avulla haettiin uusia ideoita älykkäiden ratkaisujen kehittämiseen matkailualalle ja kaupunkitoimijoille.

CircVol-ideakilpailun digitaalisista ratkaisuista sivuvirtojen kiertotalouden edistämiseksi voitti Tietorahti Oy

Kilpailun voittajan ideassa lisätään Motivan materiaalitorin näkyvyyttä Tietorahdin sovelluksen avulla ja jakamalla dataa sovellusten välillä.

Nyt muuttuu vanha dieselkuorma-auto sähköiseksi – onko tässä ratkaisu kokonaisen diesel-kaluston sähköistämiseen?

Pian tiedetään, mitä vanhan kuormurin muuttaminen sähköiseksi vaatii ja millaiset ovat muutostyön kustannukset. Tätä selvittää Stara eRetrofit -hanke, jossa muutetaan ensin kuormuri sähköiseksi, seurataan sen toimintaa työajossa ja todennetaan sähköistämisen kustannukset.

The New York Times ylistää Helsingin ilmastotoimia ja älykaupunkikehitystä – jopa Kaurismäki kehuu kaupunkia

Laajassa artikkelissaan amerikkalainen huippulehti The New York Times kertoo Helsingin Kalasataman arkea helpottavista palveluista, älykaupunkikokeiluista ja ilmastoystävällisistä energiaratkaisuista. Helsinki esitellään kaupunkina, jossa kestävä kehitys ja elämänlaatu ovat maailman huippua.

Kalasataman tornitalossa käynnissä robottikokeilu – ateriat kaupasta kotiin robotin kuljettamana

Tavoitteena on testata älykkäitä asumisen palveluja sekä etsiä uusia ja kevyitä ratkaisuja pienille kuljetuksille kaupunkiympäristössä.

Ideakisa: CircVol – Suurivoluumisten sivuvirtojen digitaaliset ratkaisut ja niiden kehittäminen

CircVol-hankkeen tavoitteena on toimintamallien ja ratkaisujen tuominen suurivolyymisten sivuvirtojen ja maamassojen hyödyntämiseen kaupungeissa. Digitaalisilla ratkaisuilla haetaan mahdollisuuksia edistää sivuvirtojen kiertotaloutta ja löytää liiketoimintamahdollisuuksia. Osallistu ideakisaan 18.10. mennessä!

Skenaariotutkimus automatisoidun joukkoliikenteen lähitulevaisuudesta Helsingissä

Liikenteen automatisaatio etenee itseohjautuvilla ajoneuvoilla liikennöitävien joukkoliikennepalveluiden pilottikokeilujen myötä. Sohjoa Baltic projekti julkaisi
skenaariotutkimuksen automatisoidun joukkoliikenteen lähitulevaisuudesta Helsingissä.

Synergy-projektissa luodaan sähködomaindataa käsittelevä ja hyödyntävä Euroopan laajuinen big data -alusta

Synergy-projektissa luodaan primaarista ja sekundaarista sähködomaindataa käsittelevä ja hyödyntävä Euroopan laajuinen, tekoälyyn pohjautuva big data -arkkitehtuurialusta. Data-alusta toimii markkinapaikkana (Energy as a Service), jonka avulla energia-alan toimijat voivat hyödyntää toiminnassaan uudenlaista ja tarkempaa dataa.

Vastaa kyselyyn jätehuollosta ja vaikuta

CroBoDDIT-hankeessa tarkastellaan uusien teknologioiden mahdollisuuksia kiinteän jätteen käsittelyssä. Kyselyn tavoitteena on kartoittaa, mikä Helsingin kaupungissa toimii hyvin, mitä kehittämistarpeita aihepiirin parista löytyy ja miten kiinteän jätteen käsittelyä voitaisiin kehittää uusien teknologioiden avulla.

Finland_Helsinki_AllasSeaPool_people_highres_byJuliaKivela__MG_4414

Singapore, Helsinki ja Zürich maailmanlaajuisen älykaupunkivertailun kärjessä

Juuri julkistetun Smart City Index 2020 -vertailun kolmen kärjen muodostavat Singapore, Helsinki ja Zürich. Monen Euroopan kaupungin sijoitus laski vertailussa tänä vuonna, mutta Helsinki nosti asemaansa kahdeksannelta sijalta toiselle sijalle. Vertailussa oli mukana 109 kaupunkia.

Suihkurobotti tukemaan itsenäistä asumista

Helsinkiläisessä Kustaankartanon seniorikeskuksessa kokeillaan, miten robotiikkaa hyödyntävä suihkuinnovaatio voisi auttaa liikuntarajoitteisia asiakkaita ja tukea heidän kykyään elää itsenäistä arkea. Syksyllä 2020 Kustaankartanossa testataan kahta suihkurobottia, jotka asennetaan asiakkaiden kylpyhuoneisiin.