6Aika: Carbon Neutral Tourism -innovaatiokilpailu

Carbon Neutral Tourism -innovaatiokilpailun avulla haetaan uusia ideoita älykkäiden ratkaisujen kehittämiseen matkailualan yrityksille ja kaupunkitoimijoille. Kilpailuun voi osallistua kolmella aihepiirillä: Luovin ohjausnäkymä -konsepti, Innovatiivisin datakokeilu ja Paras vaikuttavuuspotentiaali. Osallistu kilpailuun 27.9.2020 mennessä!

small-sohjoa-baltic-robottibussi-90r-helsinki-3-kuva-milla-aman-kyyro

Hävittääkö liikenteen automatisaatio perinteisen joukkoliikenteen?

Sohjoa Baltic -hankkeen projektisuunnittelija Janne Olin pohtii näkökulmia keskusteluun liikenteen automatisaatiosta.

RIDE2RAIL tuo kimppakyydit täydentämään julkisen liikenteen tarjontaa data-integraation avulla

RIDE2RAIL-hanke kehittää ratkaisuja ja työkaluja, joiden avulla voidaan yhdistää kimppakyytejä aikataulutettuihin kuljetuspalveluihin, kuten busseihin, raitiovaunuihin ja juniin.

Uusi opas tarjoaa oppeja ketteriin kokeiluihin kaupunkikehittäjille

The Pocket Book for Agile Piloting -julkaisu tiivistää käytännönläheisesti keskeiset opit, joita on hankittu nopeista kokeiluista Fiksu Kalasatama ja Jätkäsaari Mobility Lab -kokeilualueilla Helsingissä. Opas on englanninkielinen.

Tulevaisuuden autonominen julkinen liikenne keskiössä elokuussa Tallinnassa

Elokuussa järjestetään kaksipäiväinen tapahtuma Future of Autonomous Transport in the Baltic Sea Region, joka tarjoaa kaikelle yleisölle avoimen tulevaisuuden ajoneuvoihin keskittyvän näyttelyn Kadriorgin puistossa ke 26.8. sekä ammattilaisille suunnatun konferenssin to 27.8.2020.

Callboats löysi Vartiosaaren kokeilupaikakseen Mobility Launchpad -hankkeessa

Uudenlainen kutsukyytisähkövene liikennöi ti-su klo 10–20 Reposalmessa Laajasalon ja Vartiosaaren välillä 23.8.2020 asti. Helsinkiin kokeilun toi Forum Virium Helsingin koordinoima Mobility Launchpad -hanke.

Forum Virium palkkasi 20 kesätyöntekijää kartoittamaan Helsingin porttikäytävät – viimeisten metrien tavarajakelut nopeutuvat

Forum Virium Helsinki kartoittaa tänä kesänä ensimmäistä kertaa Helsingissä kaupungin sisäänkäyntejä ja porttikäytäviä logistiikka-alan tarpeisiin. Kartoitustyötä ovat tekemässä kaksikymmentä Helsingin kaupungin kesäsetelin saanutta 15-vuotiasta.

koronapuhallustesti. kuva: deep sensing algorithms

Koronaviruksen puhallustestiä tutkitaan Helsingissä – kahden euron hintainen testi voi olla maailman nopein ja edullisin

Helsingissä Laakson terveysasemalla alkaa kesän kuluessa kokeilu, jossa tutkitaan, voidaanko koronavirus tunnistaa potilaan uloshengityksestä. Toimiessaan puhallustesti saattaa olla maailman nopein ja todennäköisesti myös edullisin koronavirustesti.

Lauri Lemmenlehti aloitti teknisen asiantuntijan työt B.Green-projektissa

Tekninen asiantuntija Lauri Lemmenlehti haluaa kehittää älykaupunkia tuomalla luonnonympäristön mallintamisen ja simuloinnin saumattomaksi osaksi älykaupunkikokonaisuutta.

Lisää älykaupunkia Helsinkiin – innovaatiokokeilut laajenevat täydennysrakennettaville asuinalueille

Tarkoituksena on laajentaa uusilla asuinalueilla Kalasatamassa ja Jätkäsaaressa toteutettujen älykaupunkikokeilujen parhaita käytäntöjä täydennysrakennettaville asuinalueille.

Virtuaalivehreä

Vihreän infrastruktuurin yhteiskehittäminen: viisi asiaa, jotka opimme Virtuaalivehreän design sprinteissä

Virtuaalivehreä-hankkeessa kehitettiin uutta toimintamallia vihreän infrastruktuurin huomioimiseksi kaavoituksessa. Lue, mitä opimme vihreän infrastruktuurin suunnittelun yhteiskehittämisestä sekä design sprint -prosessista.

SmashHit pääkuva

SmashHit edistää autosta saatavan datan turvallista jakamista ja hyödyntämistä

SmashHit-hankkeen keskiössä on ajoneuvosta saatava data ja sen hyödyntäminen vakuutusmarkkina- sekä älyliikennesektoreilla. Yhteistyössä mukana muun muassa Volkswagen ja LexisNexis Risk Solutions.

Helsinki selvittää sähköpotkulautojen käyttöä datakokeilun avulla

Helsinki tutkii sähköpotkulautojen käyttöä datakokeilun avulla. Tavoitteena on ymmärtää, miten sähköpotkulautoja, yhteiskäyttöisiä pyöriä ja muita ns. micromobility-palveluja käytetään kaupungissa. Samalla kokeillaan miten uudenlaiset liikkumisen datat voivat tukea turvallisen ja kestävän kaupunkiliikenteen suunnittelua. 

Ravintola-alan hiilijalanjälkeä kartoittamassa: esimerkkejä Suomesta ja maailmalta

Kevään aikana Mission Zero Foodprint -hankkeessa on yhteiskehitetty ja kartoitettu tarpeita ja toimintamalleja eri sidosryhmien kanssa. Loppuvuonna kokeilemme digitaalisia ratkaisuja yhdessä pilottiravintoloiden kanssa tavoitteena on löytää parhaat ratkaisut mittaroimaan toimintaa.

Cityhub_lahijakelukeskus_Baana

S.M.U.D. -projektissa pilotoidaan Helsingin keskustan lähijakeluasemaa

S.M.U.D. -projektin tavoite on vähentää jakeluautoliikennettä Helsingin keskustassa sekä kokeilla vähäpäästöisiä kuljetuksia.

Haku älyliikenteen nopeille kokeiluille auki! (Jätkäsaari Mobility Lab)

Jätkäsaari Mobility Lab ja Forum Virium Helsinki etsivät uusia älyliikenteen ratkaisuja nopeilla kokeiluilla. Kokeiluhaku on avoinna 18.8.2020 asti.

URBANITE – data osaksi liikennesuunnittelua

URBANITE-hankkeessa keskitytään erityisesti Jätkäsaaren alueeseen ja tuotetaan uudenlaisia analyysivälineitä Jätkäsaaren liikennesuunnittelun tueksi.

Petteri Rekomaa työskentelee teknisenä asiantuntijana AI4Cities-projektissa

Petteri Rekomaa aloitti toukokuussa teknisenä asiantuntijana AI4Cities-projektissa, jossa pyritään tukemaan eurooppalaisten kaupunkien hiilineutraaliustavoitteita tekoälypohjaisten ratkaisujen avulla.

Virtuaalivehreä

Vehreää ja viihtyisää kaupunkia Virtuaalivehreän oppaan avulla

Vehreän kaupungin kehittämistä varten on nyt tarjolla uusimmat opit ja kokemukset yhdistävä kattava Virtuaalivehreä-hankkeen tuottama julkaisu kaikkien kaupunkisuunnittelijoiden käyttöön.

Vanhankin kerrostalon energiatehokkuutta paremmaksi datan avulla

Ilmastoviisaat taloyhtiöt -hankkeessa kehitettyä dataportaalia on kokeiltu hankkeen pilottitaloyhtiöissä. 

Cityhub_lahijakelukeskus_Baana

Helsingin keskustaan avautuu CityHUB-lähijakelukeskus, josta käsin pakettitoimitukset tehdään vähäpäästöisesti – opit viedään Eurooppaan

Helsingin kaupungin innovaatioyhtiö Forum Virium avaa yhdessä DB Schenkerin, Nesteen, Lehtipiste Oy:n Pakettipisteen, A2B:n ja Fiugen kanssa uudenlaisen pakettien lähijakelukeskuksen Helsingin ydinkeskustaan, pyöräreitti Baanan varrelle.