Liikenteen ja tuotekehityksen asiantuntija Jari Honkonen aloitti Forum Viriumin älyliikennetiimissä

Projektipäällikkö Jari Honkosen mukaan liikenne on merkittävässä roolissa älykaupunkien kehittämisessä. "Suurin osa maailman väestöstä tulee asumaan kaupungeissa ja kaupunkien ongelmien ratkaisut ovat samalla globaalien ongelmien ratkaisemista."

5 helppoa tapaa ottaa ensiaskeleita IoT:n parissa Helsingissä

Kuuluuko sinun yrityksesi niihin neljään firmaan kymmenestä, jotka hyödyntävät IoT:ta päivittäin? IoT:n käyttö on koettu yrityksissä antavan positiivista vaikutusta yrityksen toiminnalle, vaikka kyse olisi sen hyödyntämisestä palveluiden aikaisessa testivaiheessa.

Rakentamistalouden diplomi-insinööri Assi Rautanen projektipäälliköksi Forum Viriumiin

Projektipäällikkö Assi Rautanen haluaa kehittää älykaupunkiratkaisuja, jotka tarjoavat yhä enemmän kaupunkitilaa kaupunkilaisille.

joulu 2018 Hiilipörssi Forum Virium Helsinki

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!

Forum Virium Helsinki toivottaa hyvää joulua! Teimme tänä jouluna joululahjoituksen Suomen Luonnonsuojeluliiton ja Koneen Säätiön Hiilipörssiin, joka ostaa ja ennallistaa ilmastopäästöjä sitovaa suota.

Eero Jalo vetämään UrbanSense 5G-hanketta

Projektipäällikkö Eero Jalo aloitti Forum Viriumin IoT-tiimissä syksyllä. Hän vetää UrbanSense-nimistä hanketta, jossa kehitetään avointa 5G-innovaatioalustaa Helsinkiin.

Esineiden internet ja data maailman toimivimman kaupungin palveluksessa vuonna 2018

Tarkempaa, ajantasaista dataa kaupungista, modulaarisia ja avoimia IoT-alustoja, standardien vertailua ja tiiviimpää yhteistyötä toimialojen kanssa.

CircVol – Suurivolyymisten sivuvirtojen ja maamassojen hyödyntäminen kaupungeissa

CircVol 6Aika-hankkeella edistetään kiertotalouden mukaista liiketoimintaa sekä suurivolyymisten teollisten sivuvirtojen ja maamassojen hyödyntämistä maarakentamisessa. Maamassojen tehokkaalla uudelleenkäytöllä voidaan saada aikaan huomattavia taloudellisia säästöjä ja edistää kaupunkien hiilineutraalisuustavoitteita.

Kalasatama Wellbeing – uusia digitaalisia hyvinvointipalveluja kokeilujen kautta

Kalasatama Wellbeing -kokeiluohjelmassa kehitettiin uudenlaisia digitaalisia ratkaisuja urbaaniin hyvinvointiin yhdessä kaupunkilaisten ja Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskuksen sekä yrityskumppaneiden kanssa.

CoHeWe – Hyvinvointipalveluiden yhteiskehittämistä

Co-creating Health and Wellbeing – CoHeWe-hankkeen tavoitteena on edistää yritysten yhteistyötä kaupunkien kanssa ja mahdollistaa uusien, asiakaslähtöisten sosiaali-, hyvinvointi- ja terveyspalveluiden kehittämistä ja käyttöönottoa. Hankkeessa keskitytään erityisesti sairauksia ennaltaehkäiseviin ja hyvinvointia edistäviin ratkaisuihin.

urbansense 5G forum virium

UrbanSense-projekti ostaa 5G-kokeiluja Helsinkiin – tarjoa kaupunkiratkaisua!

Onko yritykselläsi 5G-innovaatio, jota haluaisit kokeilla aidossa kaupunkiympäristössä? Tule testaamaan sitä UrbanSense-projektin kanssa. Ostamme kokeiluja jopa 8000 eurolla. Tarjoa 5G-ratkaisuasi 31.1.2019 mennessä!

Viisi yrityskonsortiota valittu FABULOS-robottibussihankkeen esikaupallisen hankinnan ensimmäiseen vaiheeseen

Sopimukset mahdollistavat tutkimus- ja kehitystyön hankinnan itseohjautuvien linja-autojen operoinnin kokonaisratkaisun kehittämiseksi.

Projektisuunnittelija Veli Airikkala aloitti syksyllä Forum Viriumin IoT-tiimissä

Projektisuunnittelija vahvistaa Forum Viriumin IoT-tiimiä SynchroniCity ja bIoTope -hankkeissa.

Sujuvampi arki älyvaloilla

Älykkäällä valaistuksella voidaan sujuvoittaa arkea ja helpottaa päivärutiinien ylläpitoa. Kun kodin valaistus räätälöidään asukkaiden tarpeiden mukaan, kodista tulee myös turvallisempi.

Moodmetric kokeili stressiä mittaavaa älysormustaan työterveyshuollon tarpeisiin

Tavoitteena oli käytännön tuntuman ja oppien hakeminen yhteistyössä työterveyshuollon ammattilaisten kanssa.

Terveelliset ja personoidut ateriakassit Kalasataman kokeiluissa

Miten fiksut arjen palvelut voivat ohjata ja kannustaa parempiin valintoihin tulevaisuudessa? Tähän kysymykseen haettiin vastauksia Miilsin kokeilussa.

Yhteiskehittämisen asiantuntija toimii projektipäällikkönä koulujen ja yritysten välisessä hankkeessa

Projektipäällikkö Matti Hämäläinen haluaa auttaa luomaan uudenlaisia hallinnollisia rakenteita ja mekanismeja, jotta asukkaat voivat paremmin vaikuttaa oman työ- ja elinympäristönsä kehitykseen.

Bright Ageing – Hyvinvointia älyvaloilla

Bright Ageing-projektissa kokeillaan älykästä valaistusjärjestelmää, joka räätälöidään henkilökohtaisten tarpeiden ja toiveiden mukaan.

VR Oodi. Kuva: Jussi Hellsten

Helsingille useita huippusijoja älykaupunkien vertailuissa 2018

Helsinki on maailman paras kaupunki digitaalisille liikkumisen palveluille sekä Euroopan älykaupunkimatkailun ykkönen.

Citylogistiikan uudet ratkaisut – digitalisaation vauhdittamaa viimeisen kilometrin jakelua

Citylogistiikan uudet ratkaisut -hankkeessa etsitään älykkäitä ratkaisuja kaupunkijakelun järjestämiseksi kevyesti ja ympäristöystävällisesti.

Asukas ja yritys, kehitä sujuvaa liikkumista Jätkäsaareen

Tulevana talvena ja keväänä Jätkäsaareen haetaan uusia liikkumisen palveluja, teknologioita ja ratkaisuja asukkaiden käyttöön.

Jätkäsaari Smart Mobility – Älykkään liikkumisen testialue ja kaupallistamisen vauhdittaja

Jätkäsaari Smart Mobility -hankkeessa luodaan älykkäiden liikkumisratkaisujen urbaani kokeilualue. Liikennealan pk-yritykset saavat apuja liiketoimintansa kehittämiseen ja pääsevät pilotoimaan kiinnostavassa ympäristössä.