Jopa kolmasosa kerrostalojen energiankulutuksesta hukkaan – taloyhtiöt Helsingissä ja Vantaalla ottivat kokeiluun yksinkertaisen ratkaisun

Kuusi taloyhtiötä Helsingissä ja Vantaalla on keväällä asennuttanut taloihinsa IoT-sensorit, joiden tuottamalla tiedolla tavoitellaan energiansäästöjä.

Open Forum – aamukahvit kaupunkilaboratoriossa 7.6.

Tarjoamme Open Forumissa kolme kurkistusta Forum Viriumin ajankohtaisiin aktiviteetteihin. Mitä kaupunkilaboratoriossa tehdään? Tule 7.6. Kalasatama Urban Labiin kuulemaan hankkeista, keskustelemaan ja tapaamaan Forum Viriumin ihmisiä sekä verkostoa!

parking airbnb biotope

Uusi palvelu löytää lähimmän latauspisteen ja parkkipaikan automaattisesti

Uuden sovelluksen ansiosta sähköautoilijan ei tarvitse olla erikseen useiden latausfirmojen asiakkaana.

Vähennä talosi hukkaenergian kulutusta datan avulla

Ilmastoviisaat taloyhtiöt -hanke tähtää parempaan energiatehokkuuteen hyödyntämällä IoT:n avulla kerättyä tietoa.

ITS European Congress 3.–6.6.

ITS European Congress tarjoaa sinulle mahdollisuuden osallistua liikennealan tärkeimpiin keskusteluihin, jakamaan tietoa ja oppimaan Euroopan uusimmista teknologioista ja kehityksestä.

Tulevaisuuden älykkäät oppimisympäristöt

6Aika: Tulevaisuuden älykkäät oppimisympäristöt -hankkeen väliseminaari 3.6.

Yhteiskehittämisellä uutta liiketoimintaa ja älykkäämpiä oppimisympäristöjä! Tervetuloa 6Aika Tulevaisuuden älykkäät oppimisympäristöt -hankkeen väliseminaariin 3.6.

Perille asti -kokeilujen infotilaisuus ja työpaja 27.5.

Jätkäsaaressa kokeillaan uusia älyliikennepalveluja ja -teknologioita. Tule mukaan Clarioniin 27.5. kuulemaan millaisia uusia kokeiluja tulevana kesänä ja syksynä on tarjolla ja miten niihin pääsee mukaan.

Avoin tieto keskiössä Open Group -konferenssissa Dublinissa

Avoimet ekosysteemit ovat hyödyllisiä niin kaupunkilaisille kuin yrityksellekin. Tästä nähtiin esimerkkejä Open Group -konferenssissa.

Haastavatko nämä päästöttömät kulkupelit ruokakassien ja ravintoloiden autokuljetukset?

Helsingin tukkutorilla kokeillaan nyt, miten ruokakuljetukset kulkevat konttipyörällä ja sähkömopolla, ja haastavatko ne näppäryydellään ja edullisuudellaan perinteiset jakeluautot.

Projektipäällikkö Heli Ponto aloitti työt Forum Viriumin älyliikennetiimissä

Filosofian tohtori Heli Ponto haluaa kehittää älykaupunkia kohti toimivia ja ympäristöystävällisiä ratkaisuja. Heli työskentelee projektipäällikkönä Perille asti -projektissa.

Forum Virium Helsinki henkilöstö

Forum Virium Helsinki kasvaa ja uudistaa strategiaansa

Työntekijöiden, projektien ja rahoituksen määrä on reippaassa kasvussa. Yhtiön uusi strategia vauhdittaa Helsinkiä digitalisaation muutoksessa ja edistää kunnianhimoista ilmastotavoitetta.

4 jännittävää uutuutta yrityksille IoT Nordic -tapahtumasta

Forum Virium kävi IoT Nordic -tapahtumassa tutustumassa uusimpiin esineiden internetin innovaatioihin.

Tekninen asiantuntija Kimmo Raivio haluaa luoda opastavia palveluja helpottamaan kaupunkilaisten arkea

Tekniikan tohtori Kimmo Raivio aloitti työt teknisenä asiantuntijana Forum Virium Helsingin IoT-tiimissä. Hän on mukana Quasimodo -hankkeessa analysoimassa ilman pienhiukkaspitoisuuksia.

AI4EU edistää eurooppalaista yhteistyötä tekoälyn tutkimuksessa, innovaatioissa ja liiketoiminnassa

Forum Virium Helsinki toimii linkkinä suomalaiseen AI -kehittäjäyhteisöön ja tarjoaa projektiin vahvaa osaamista datan ja avoimien rajapintojen hyödyntämisessä kaupunkikehityksessä ja uusissa innovaatioissa.

Jätkäsaaren uudet älyliikenteen kokeilut valittu

Perille asti -hankkeen Jätkäsaaren kokeilut vuodelle 2019 on valittu. Tänä vuonna Jätkäsaaressa kokeillaan uudenlaisia harrastus- ja pelikyytejä, kuormapyörien yhteiskäyttöä, kevyttä lähilogistiikkaa ja älykästä suojatietä.

UIA HOPE – Dataan perustuvia ilmanlaadun parannustoimenpiteitä

Helsingissä kehitetään kaupunkilaisten käyttöön reaaliaikaista, luotettavaa ja tarkkaa tietoa ilmanlaadusta. HOPE-hankkeessa ilmanlaatua seurataan kolmessa ilmanlaatuhaasteiltaan erityyppisessä ympäristössä: Jätkäsaari, Pakila ja Vallila. Euroopan unioni on myöntänyt hankkeelle 4,7 miljoonan euron rahoituksen. 

Paremman arjen citylogistiikkaratkaisuja Kalasatamaan

Kalasatama Challenge hakee Postin kanssa kokeiluun sujuvan arjen verkkokaupan citylogistiikkaratkaisuja. Parhaille yrityksille on tarjolla yhteensä 30 000 euroa käytännön kokeiluun Fiksussa Kalasatamassa Postin ja kumppaniverkoston kanssa sekä mahdollisuus liiketoiminnan kehittämiseen ja skaalaamiseen kokeilun jälkeen.

aalto_university_smart_cities_04042019_photo_mikko_raskinen

EU myönsi 32 miljoonan euron rahoituksen älykaupunkien tutkimuksen ja innovaatiotoiminnan huippuyksikön rakentamiseksi

Aalto-yliopiston, Forum Viriumin, Tallinnan teknillisen yliopiston ja kumppaneiden yhteistyöllä perustetaan Smart Cities -huippuyksikkö, joka on yhteistutkimusalusta älykkään kaupungin eri osa-alueiden kehittämiseksi.

ilmanlaatusensori_pieni

Helsinki etsii katupölyongelmaan digiratkaisua – sadat asukkaat mittaavat ilmanlaatua

Sadat helsinkiläiset kantavat mukanaan tai asentavat kotiinsa sensorin, joka mittaa ilmanlaatua ja välittää kertyvän datan verkkoon. Mittaukset tehdään keväällä Jätkäsaaressa, syksyllä Vallilassa ja talvella Pakilassa.

Ilmanlaadulla on merkitystä – liity Ilmanlaatujoukkoihin!

Millaista ilmaa sinä hengität? Kerää asuinalueesi ilmanlaatudataa helposti ja hauskasti – sekä voita leffalippuja! Saat meiltä sensorin ja ohjeet. Autat tekemään Helsingistä puhtaan, viihtyisän ja toimivan kaupungin.

Kokeilun avulla opettavaista yhteistyötä startup-yritykselle, lukiolle ja sen oppilaille

Viime syksynä Helsingin kouluissa käynnistetiin 10 nopeaa kokeilua, joissa yritysten tarjoamia ratkaisuja testataan käytännössä opettajien heittämiin haasteisiin. Yksi kokeilijoista on digitaaliseen työnhakuun erikoistunut Work Pilots.