Jatkasaaren_alyliikennekokeilut_jatkakokeilee

Jätkäsaaren älyliikennekokeilut yhdellä verkkosivulla – jätkäkokeilee.fi

Jätkäsaaressa kokeillaan uusia liikkumisen palveluja ja teknologioita. Uusi jätkäkokeilee.fi -sivu kokoaa älyliikenteen kokeilut yhteen paikkaan ja kutsuu asukkaat mukaan kokeiluihin.

Helsinki maailman aktiivisimpia robottibussien testikaupunkeja – itseajavat bussit liikenteessä Kalasatamassa ja Vuosaaressa

Helsingin tavoitteena on olla hiilineutraali 2035 mennessä ja liikkumisella sekä liikenteellä on tärkeä rooli tavoitteen toteutumisessa.

Launchpad kokoaa älyliikenteen osaamisen luokseen – myös kesällä

Maria 01 -startup-kampuksella sijaitseva Jätkäsaari Smart Mobility -hankkeen ylläpitämä popup-demokontti sai nimekseen Launchpad. Toimintaa pyörittävä Metropolia Ammattikorkeakoulu pitää sitä avoinna arkipäivisin läpi kesän. 

MUV-mobiilipeli palkitsee vähäpäästöiset liikkumisvalinnat löylyillä Jätkäsaaren korttelisaunassa

Kampanja on osa Mobility Urban Values -tutkimushanketta (MUV), joka kannustaa asukkaita kestäviin liikkumisvalintoihin.

vuosaari robottibussi helsinki

Robottibussi vie uimarannalle Helsingin Vuosaaressa

Helsingin katukuvaan ilmestyy tänä kesänä kaksi robottibussilinjaa. Kalasatamassa 26R on ajellut jo toukokuusta. Nyt Aurinkolahden reitti 90R aukeaa yleisölle.

Jätkäsaari Smart Mobility -testikatutyöpaja

Jätkäsaaren alueen testiympäristöä uusien liikkumisen palvelujen ja teknologioiden pilotoimiseen kehitetään nyt kovaa vauhtia. Millaisia toiveita yritykselläsi voisi olla? Työpajassa 15.8. yritykset pääsevät miettimään, millaiset testialueella olevat ratkaisut voisivat hyödyntää tuotekehitystä parhaiten.

Pekka Niskasaari projektipäälliköksi Forum Viriumiin

Projektipäällikkö Pekka Niskasaari haluaa nähdä, että hankkeissa saavutetaan tuloksia joista on hyötyä Helsingin kaupungille, asukkaille sekä yrityksille.

Robottibussi 26R kulkee Kalasatamassa

Reitillä ajetaan muun liikenteen joukossa. Kokeilun aikana kyyti on matkustajille maksutonta.

FABULOS‑hanke etenee itseohjautuvien bussien prototyyppi- ja laboratoriotestaukseen

FABULOS‑hanke on solminut jatkosopimukset neljän kansainvälisen konsortion kanssa. Suomesta on mukana yksi konsortio, jonka muodostavat Fleetonomy Al, Nodeon, VTT ja Sensible 4. Esikaupallisen hankinnan toinen vaihe käynnistyy kesäkuussa ja prototyyppejä testataan laboratorio-olosuhteissa syksyllä 2019.

Jopa kolmasosa kerrostalojen energiankulutuksesta hukkaan – taloyhtiöt Helsingissä ja Vantaalla ottivat kokeiluun yksinkertaisen ratkaisun

Kuusi taloyhtiötä Helsingissä ja Vantaalla on keväällä asennuttanut taloihinsa IoT-sensorit, joiden tuottamalla tiedolla tavoitellaan energiansäästöjä.

parking airbnb biotope

Ilmainen bisnesmalli tarjolla yrityksille – uusi palvelu löytää lähimmän latauspisteen ja parkkipaikan automaattisesti

Uuden sovelluksen ansiosta sähköautoilijan ei tarvitse olla erikseen useiden latausfirmojen asiakkaana.

Vähennä talosi hukkaenergian kulutusta datan avulla

Ilmastoviisaat taloyhtiöt -hanke tähtää parempaan energiatehokkuuteen hyödyntämällä IoT:n avulla kerättyä tietoa.

Avoin tieto keskiössä Open Group -konferenssissa Dublinissa

Avoimet ekosysteemit ovat hyödyllisiä niin kaupunkilaisille kuin yrityksellekin. Tästä nähtiin esimerkkejä Open Group -konferenssissa.

Haastavatko nämä päästöttömät kulkupelit ruokakassien ja ravintoloiden autokuljetukset?

Helsingin tukkutorilla kokeillaan nyt, miten ruokakuljetukset kulkevat konttipyörällä ja sähkömopolla, ja haastavatko ne näppäryydellään ja edullisuudellaan perinteiset jakeluautot.

Projektipäällikkö Heli Ponto aloitti työt Forum Viriumin älyliikennetiimissä

Filosofian tohtori Heli Ponto haluaa kehittää älykaupunkia kohti toimivia ja ympäristöystävällisiä ratkaisuja. Heli työskentelee projektipäällikkönä Perille asti -projektissa.

Forum Virium Helsinki henkilöstö

Forum Virium Helsinki kasvaa ja uudistaa strategiaansa

Työntekijöiden, projektien ja rahoituksen määrä on reippaassa kasvussa. Yhtiön uusi strategia vauhdittaa Helsinkiä digitalisaation muutoksessa ja edistää kunnianhimoista ilmastotavoitetta.

4 jännittävää uutuutta yrityksille IoT Nordic -tapahtumasta

Forum Virium kävi IoT Nordic -tapahtumassa tutustumassa uusimpiin esineiden internetin innovaatioihin.

Tekninen asiantuntija Kimmo Raivio haluaa luoda opastavia palveluja helpottamaan kaupunkilaisten arkea

Tekniikan tohtori Kimmo Raivio aloitti työt teknisenä asiantuntijana Forum Virium Helsingin IoT-tiimissä. Hän on mukana Quasimodo -hankkeessa analysoimassa ilman pienhiukkaspitoisuuksia.

AI4EU edistää eurooppalaista yhteistyötä tekoälyn tutkimuksessa, innovaatioissa ja liiketoiminnassa

Forum Virium Helsinki toimii linkkinä suomalaiseen AI -kehittäjäyhteisöön ja tarjoaa projektiin vahvaa osaamista datan ja avoimien rajapintojen hyödyntämisessä kaupunkikehityksessä ja uusissa innovaatioissa.

Jätkäsaaren uudet älyliikenteen kokeilut valittu

Perille asti -hankkeen Jätkäsaaren kokeilut vuodelle 2019 on valittu. Tänä vuonna Jätkäsaaressa kokeillaan uudenlaisia harrastus- ja pelikyytejä, kuormapyörien yhteiskäyttöä, kevyttä lähilogistiikkaa ja älykästä suojatietä.

UIA HOPE – Dataan perustuvia ilmanlaadun parannustoimenpiteitä

Helsingissä kehitetään kaupunkilaisten käyttöön reaaliaikaista, luotettavaa ja tarkkaa tietoa ilmanlaadusta. HOPE-hankkeessa ilmanlaatua seurataan kolmessa ilmanlaatuhaasteiltaan erityyppisessä ympäristössä: Jätkäsaari, Pakila ja Vallila. Euroopan unioni on myöntänyt hankkeelle 4,7 miljoonan euron rahoituksen.