Uutiset

PopUp-koulussa koululaiset ovat opettajia

01.03.2015

PopUp-koulussa koululaiset opettavat toinen toisilleen taitoja, joista itse ovat kiinnostuneet.   Helsingissä Poikkilaakson ala-asteen suuri luokkahuone on järjestetty pieniin pöytäryhmiin. Jokaisen ryhmän keskellä istuu opettajaksi ryhtynyt koululainen. Muut oppilaat kiertävät ryhmän luota toiselle. Lue lisää »

Kaupunkilaisten palaute oikeaan osoitteeseen

23.02.2015

CitySDK-hanke rakentaa datarajapintoja, joita hyödyntävät digitaaliset kaupunkipalvelut toimivat ympäri Eurooppaa. Myös Helsingin palauterajapinta on nyt vientituote.   Vetinen talvi 2014 on syövyttänyt Helsingin katuihin ammottavia reikiä. Mutta nyt vioista ilmoittaminen on helpompaa kuin koskaan. Kaupunkilehti Metron Fiksaa–palvelussa kuka tahansa voi ilmoittaa häiritsevästä epäkohdasta.   Kaivonkansi on irrallaan. Reikiä kadussa. Lue lisää »

Uusia kasvoja

20.02.2015

Tutustu Hugo Tamagnini Goncalvesiin, kansainvälisten hankkeiden projektipäällikköön. Forum Virium Helsingin väki iloitsee Hugon jatkaessa töitään parissamme!  Lue lisää »

Yhteispohjoismainen haastekilpailu käynnissä

13.02.2015

Viisi pohjoismaista pääkaupunkia ja Nordic Innovation järjestävät yhdessä Nordic Independent Living Challenge -kilpailun, jonka tavoitteena on löytää uusia teknologisia ja muita ratkaisuja tukemaan ikääntyneiden sekä vammaisten itsenäistä asumista kotona. Haastekilpailuun voi osallistua innovatiivisella idealla, joka on suunnattu näille kohderyhmille tai vaihtoehtoisesti heidän hoitajilleen ja läheisilleen. Lue lisää »

Avoimen kaupunkikehityksen opit jakoon 6Aika-strategialla

13.02.2015

Suomen suurimpien kaupunkien 6Aika-strategia jakaa kaupunkikehityksen parhaita käytäntöjä kaupunkien ja muiden toimijoiden kesken. Lue lisää »

6Aika-hankehaku käynnissä!

11.02.2015

Toinen 6Aika-hankehaku on käynnissä 26.1.– 27.2.2015. Haku kohdistuu 6Aika-strategian painopisteisiin Avoin data ja Avoimet innovaatioalustat, joihin molempiin haetaan EAKR-rahoitteisia pilotti- ja kokeiluhankkeita. Rahoitusta hakevan hankkeen pitää tukea jommankumman painopisteen kärkihanketta. Lue lisää »

Avointa tietoa kansalaisille

10.02.2015

Helsinki Region Infoshare -verkkopalvelussa on jo yli tuhat tietoaineistoa avoimesti kenen tahansa vapaasti hyödynnettäväksi. Tulevaisuudessa sieltä löytyy yhä enemmän pääkaupunkiseudun kuntien julkisia tietovarantoja.   Kun Helsingin kiinteistövirasto lisäsi kesällä 2013 historiallisia ilmakuvia eri vuosikymmeniltä www.hri.fi-palveluun, paikkatietoharrastajat olivat innoissaan. Lue lisää »

Open Data Day Helsinki Hackathon

10.02.2015

Forum Virium Helsinki järjestää lauantaina 21.2.2015 yhteistyökumppaneiden kanssa Open Data Day Helsinki Hackathonin. Tilaisuus järjestetään Hub13-tiloissa Kaisaniemessä.Open Data Day on kansainvälinen avoimen datan päivä, jolloin ympäri maailmaa järjestetään erilaisia developer-tapahtumia ja hackathoneja. Helsinki hackathonia ovat järjestämässä Forum Virium Helsingin yhteistyökumppaneina Microsoft, Open Knowledge Foundation Finland, HSL, Futurice, API:Suomi, Codento, Reaktor ja Digile. Lue lisää »

Pioneeriyritykset avaavat FIWARE-latua

09.02.2015

CreatiFI-kiihdyttämöohjelmaan on valittu 60 eurooppalaista start-up ja pk-yritystä yli kolmensadan hakijan joukosta. Ohjelmaan mukaan valituille yrityksille tarjotaan mm. tuotekehitystukea, sekä jopa 50 000 euroa rahoitusta. CreatiFI:n tavoitteena on tukea yrityksiä kehittämään uusia luovien alojen kaupallisia palveluita hyödyntäen avoimen lähdekoodin FIWARE-teknologioita. Lue lisää »

Tutustumiskierros älykkääseen Helsinkiin

09.02.2015

Taiwanilainen lähetystö vieraili Helsingissä 28. tammikuuta. Yhdeksän hengen ryhmässä oli mm. Mr. Chin-Rong Lin, Taipein apulaiskaupunginjohtaja sekä Wang-Hsiang Hwang, kansallisen kehitysvaltuuston apulaisministeri. Lähetystöä kiinnosti kuulla Helsingin älykkään kaupungin hankkeista sekä tulevaisuuden suunnitelmista.    Delegaatio aloitti päivän vierailemalla Forum Virium Helsingissä. Lue lisää »